CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, March 19, 2012

Makin Dekat PadaNya

Genap 48 tahun aku dilahirkan ke dunia ini..Alhamdulillah.
Apa yang meresahkan aku...sebanyak manakah amalan yang aku ada untuk aku jadikan bekal ke sana...sedangkan semakin hari semakin dekat aku padaMu Ya Allah..
Di saat ini aku bermohon padaMu..berilah aku peluang untuk mengumpul sebanyak mungkin bekalan untuk menemuimu Ya Allah..aku sedar..aku hambaMu yang lemah..aku sentiasa perlukan rahmat dan kasih sayangmu.Kembangkanlah lembayung rahmatMu padaku Ya Allah...janganlah Engkau biarkan aku yang kerdil ini menentukan nasibku sendiri walaupun sekadar sekelip mata Ya Allah..Jangan sesekali aku kau biarkan Ya Allah..aku perlukan hidayah dan pimpinanMu.

Milik Siapa???

Kita..ada tikanya kita lupa kita ini milik siapa.Sebenarnya kita milik Allah....kita tak punya apa..Jasad kita milik Allah...Jiwa kita milik Allah...Hati kita milik Allah...Harta,anak-anak atau apa sahaja yang kita punya..semuanya milik Allah yang dipinjamkan kepada kita..Allah ingin menguji kita..melihat bagaimana kita menguruskan semua itu..
Ayuh teman-temanku..sedarlah kita ada hati dan perasaan..biasanya kita lupa bahawa hati kita dan perasaan itu juga milik allah...Ingatlah dan sedarlah..untuk mencapai rasa bahagia dalam hidup ini terimalah segala ketentuan Allah dengan redha..kerana kita milikNya dah tentu DIA Maha Tahu apa yang terbaik untuk kita....in Sya Allah kita akan berbahagia begitu...
Ya Allah aku mohon..titipkan aku sedikit rasa bahagia di dunia ini...dan rahmatilah aku agar aku dapat mengecap kebahagiaan abadi di sana  Akhirat yang abadi.